lauantai 24. marraskuuta 2012

Potilaasta Houdiniksi

Eipä vaivaa Elliä hampaiden jomotus eikä poisto enää... Ruoka maistuu ja Konstaa pidetään kurissa. Elli on ilmeisesti sisäistänyt myös ajatuksen, että nyt ollaan maalla ja se tarkoittaa ehdottomasti sitä, että reviirit tulisi tarkistaa ja mittailla. Ellillähän on kaksi paikkaa eli molemmat "mummolat", joissa on halutessaan päässyt vapaana ulkoilemaan. Systeemi on toiminut, reviiri on pysynyt pienenä ja Elli tulee takaisin kutsusta. Samaa on lyhyillä reissuilla harjoiteltu nyt myös täällä uudessa paikassa, sillä taisinpa neidille pahimpina potilaspäivinään luvata, että jos vain kuntoutuu niin voidaan vaikka harkita sitä ulkoilua...Ollaan sitten käyty yhdessä pihamaata tutkimassa ja joskus yksinään, on onnistunut mainiosti ja Elli on tullut hienosti kutsusta takaisin. 

Ellin mielestä tämä on toiminut jo niin hyvin, että voi tehdä itse päätöksen koska lähteä ulos. Siispä kun eräänä arki-iltana meillä viime viikolla oli jäänyt ulko-ovi lukitsematta (eipä jää enää), heräsin aamulla siihen, että meillä oli ulos asti avoimet ovet ties monettako tuntia ja Elli oli teillä tuntemattomilla. Konsta ei onneksi ollut uskaltautunut mukaan reissulle vaan karkasi pihalle nenäni edestä vasta kun itse kömmin ulos... Ei muuta kuin Konsta takaisin sisään ja taskulampun kanssa pyjamassa ulos taloa kiertelemään ja kisuttelemaan. Tovi meni, mutta Elli palasi etupihalla kuin ei mitään! 

"There are things known and things unknown. Between there are The Doors"

Kului pari päivää ja toissapäivänä töistä palattuamme Elli hypiskeli etuoven ripaan ja totesin vain, että yrittää sopii kun ovi on lukossa. Eipä mennyt kauaankaan kun hiljeni ja ulkoa alkoi kaikua Konstan huutelut. Hemmetti! Se tästä nyt vielä puuttui! Elli oli siis menestyksekkäästi avannut oven lukosta. Ainoa onni tuossa tilanteessa, että Elli päätti avata lukon meidän ollessa kotona! Pienien itkupotkuraivareiden ja hätäkeskuspuhelun (iskältä täytyy aina tarkistaa kaikki käytännön asiat) aikana Antti oli löytänyt netistä keinoja estää moinen vahinko (tai parhaimmillaan opittu tapa mikäli Elli sen pari kertaa ensin vahingossa tekisi) ja lähdin äkkiä juoksemaan rautakauppoja läpi. Niistä ei apua löytynyt, mutta väliaikaispatenttina tehtiin seuraavista sisäovista ruuvimeisselin avulla lukittavat joten eiköhän nämä kuusi lukittua ovea kaksi kissaa saisi sisällä pysymään. Onneksi meillä on "vain" nuo kolme samalla mekanismilla toimivaa ulko-ovea... 

TADAA!

Tälläinen siihen sitten löytyi lukkoliikkeestä! Tai itseasiassa kahteen oveen, yksi laitettiin vielä tilaukseen... Onko muilla näistä kokemuksia? Luottavaisina siihen, että nämä auttaisivat asiaa uskaltautui palvelusväki pikkujoulujakin viettämään ja kyllä vain, pikkutuntien aikaan kotiin palatessa eteisessä venytteli kaksi uneliasta kiltisti sisätiloissa pysynyttä kissaa.

3 kommenttia:

 1. Moi!
  No on teillä uskomattoman kekseliäs ja sinnikäs kissa!! Kyllähän se tiedetään, että kissa on viisas, mutta tuo on kyllä jo huippusuoritus :O) Heh, muutama lukkoviritys taitaa tosiaan olla tarpeen :))
  -Helena ja Blackie-

  VastaaPoista
 2. Aikamoinen suoritus tosiaan. Vanhat simskut osasivat meillä avata oven, joten käänsimme kahvat alaspäin väliovista. Niitä ne eivät saaneet auki.

  Tuo lukkopesäsuoja vai mikä lienee näyttää kyllä pätevältä. Mutta varma pitää olla, muuten huoli täyttää mielen päivin ja öin.

  Mutta nämä nykyiset eivät osaa avata ovia - tai sitten ne eivät halua ulos.
  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 3. Kova on kaipuu reviirien mittailuille... Meillä ei kahvojen kääntäminenkään toimi kun kerran olen vanhassa asunnossa jäänyt telkien taa avaimettomana ulos kun terassin kahva oli Ellin toimesta käännettetty ylhäältä alas. Toivotaan, että nämö suojat nyt pidättelee meidän Houdinia. On se kyllä sellanen täti että ;)

  VastaaPoista