keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Tunnelmaa jouluun!

Joulukuun alussa oltiin hakemassa tunnelmaa jouluun Budapestistä. Samalla tuli juhlittua vanhempien hääpäivää ja Suomen syntymäpäivää. Erinomainen päivä matkustamiseen oli itsenäisyyspäivä, kun Finnair tarjosi janoisille matkaajille kuohuvaa! 


Hauskaa oli, kun osuimme ensimmäisen patsaan luo hotellin edessä ja ajattelin, että kappas, onhan ne vain kummasti samanmoiset nuo sukulaiskielet.Olihan se varmaan hienoimpia nähtävyyksiä taas Budapestissä tuo ketjusilta, koska leijonat.Hotellimme oli kuninkaanlinnan alapuolella joen varressa. Mukava ja rauhallinen sijainti ja silti lähellä kaupunkia. Siltaa ylittäessä vain puhelteli kovin viileä tuuli, joka pääsi yllättämään pohjoisesta saapuneet matkaajat. Usein Tallinnassa samaan vuoden aikaan reissanneena jouduin toteamaan, että Budapestissä tuuli oli paljon viileämpi. Aika moni joutui ostamaan paksumpa hanskaa ja huivia.


Jouluvalot ja torit olivat kyllä mykistävän hienoja ja tyylikkäitä. Valoja oli paljon, mutta mikään ei silti tuntunut överiltä vaan kaikki oli todella hienon näköistä. Joulutorin kojutkin myyjineen tuntuivat kovin laadukkailta. Glögejä, mulled wineja, kuumia siidereitä ja mitä näitä nyt olikaan tuli varmasti testattua muutaman päivän aikana kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja. Kaikki tietysti erinomaisia!


Nimeäni kantava Elisabetin silta sai Suomen 100-vuotispäivän kunniaksi sinivalkoisen valaistuksen.
Viimeksi Gellertin kukkulalle kiivetessä lämpötila lähenteli +40 astetta. Nyt oli vähän eri tunnelma, vaikka aurinko, jota tuskin Suomessa edes näkyi, lämmitti selässä mukavasti.


Aamulla hotellihuoneesta sai ihastella linnaa ja eräänä päivänä kiivettiinkin ylös sitä lähemmin ihmettelemään.


Reissun vakavoituminen tapahtui House of Terrorissa.


Vertailun vuoksi käytiin tällä kertaa kahdessa eri kylpylässä. Todella suositeltavia kohteita etenkin talviseen aikaan. Ulkoaltaissa oli mukava käydä pulikoimassa, kun sää oli viileä!


Tällä reissulla oli mukava virittäytyä joulun tunnelmaan... ei enää montaa yötä! Kissat ainakin olettavat olleensa kiltisti. Sen verran aktiivisesti jo yrittävät kaivaa lahjojaan pukin jemmasta esiin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti