maanantai 23. syyskuuta 2013

Piikittelyä.

Eilen oli hieno syyspäivä. Oltiin kissojen kanssa ulkona takapihan metsässä seikkailemassa. Juoksin sisälle hakemaan kameraa kun kerrankin oli ulkoilutukseen apujoukot mukana. No, akku loppu. Vein järkkärin sisään ja hain pokkarin. Akku loppu. Meinasin ottaa kännykän, kunnes muistin akun olevan ihan finaalissa. Jep. Että ei sitten tullut hienoja kuvia upeasta aurinkoisesta syysmetsästä kissojen kanssa. 

Syksyn on huomannut saapuneen siitäkin, että Elli tulee itse pyytämään sisälle. Alkaa ilmeisesti pienet tassuset tuntumaan helpommin viluisilta. Koomista. 


Mutta itse asiaan eli tämän päivän piikittelyreissuun. Meillä oli edessä molempien kissojen rokotus. Antti oli se inhottava tyyppi, joka haki kissat kotoa ja itse tulin paikalle suoraan töistä. Konsta nousi kehräten ensimmäisenä pöydälle. Jätkä oli muuten hyvässä kuosissa, mutta ikenet punersi kuten junnunakin. Ei kuitenkaan mitään toimenpiteitä vaativaa. Itse rokotuksen antaminen olikin hieman koomisempi tilanne. Pyydettiin pistosta takapuoleen viime vuoden niskapistoksen jälkeen, jolloin Konsta rapsutteli karvat niskasta pois. Aina kun oli saatu kaveri asentoon ja piikki oli melkein pyllyssä, hypähti Konsta ilmaan ja aloitettiin kaikki alusta. Viimein rokotuspaikka vaihtui yläpäähän ja piikki annettiin Antin syleilyssä lymyilevälle jätkälle.
   

Entäpä tuo meidän Elli sitten. Elli asteli kopasta pöydälle vain hypätäkseen suoraan Antin kaulaan. Tästä suorin pakoreitti olan yli ovea kohti. Onneksi meitä oli kaksi ja palautin kissan takaisin pöydälle. Suu oliedelleen tulehtunut pahasti mutta hampaiden poisto on auttanut eikä tulehdus tunnu haittaavan Elliä. Jäämme sen suhteen siis seuraamaan tilannetta, eikä rasiteta kissaa tällä erää niin isolla operaatiolla. Ellille ohimennen rokotuspiikki nahkaan ja homma oli sillä selvä. 

Mukaan lähti pari rokotettua kotiin pääsystä onnellista kissaa!

4 kommenttia:

 1. Rokotusreissut sun muut on mielenkiintoisia omalla tavallaan kun saa jännätä, miten kissa käyttäytyy lääkärinpöydällä :P
  Hyvinhän teillä loppujen lopuksi meni :)
  Meillä kans molemmilla (Minnillä vähän selvemmin) punoittaa ienrajat, hampaiden harjausta kuulemma pitäisi harrastaa, vaan ei oikein ole onnistunut toivotulla tavalla.. :/
  Sitä vaan toivoo, että pysyisi kunnossa ilmankin, liekö toiveajattelua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suht hyvin juu :) Konstan hampeja kyllä harjaillaan epäsäännöllisen säännöllisesti mutta Ellin suuhun ei kyllä harmiksemme saa mitään laitettua. Ehkä pitäs koittaa huijata sitä kananmakuisella tahnalla kun se on nykyisin niin kaiken herkun perään niin person!

   Poista
 2. Oi piikit! Viimeksi vietiin koko sakki kerralla - hyvin meni. Kissat ensin, sitten koira. Kotona ihmettelin, että ell oli laittanut vuoden väärin, koska koiran rokote on voimassa kolme vuotta. Mutta niin se vaan on! Kissoille olisi tarpeellisempaa...

  Oi Konsta. ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin onnellinen jo kahden kissan kanssa että sain tukijoukon mukaan :) Elli oli päivän pari tuon jälkeen ihan nuutunut ja kipeän oloinen. Säikähdän aina ja sitten muistan että näin on sama juttu joka kerta. Konsta pöydällä loikkimisensa jälkeen unohti piikin samantien :)

   Poista