tiistai 27. kesäkuuta 2017

Kaivakaa toppatakit esiin, SE ON JUHANNUS!

No ei sentään, mutta melkeen... ja kyllä niitä toppatakkejakin seurueessa havaittiin. Ilmeisesti kuitenkin keskikesän juhlamme kelit olivat parhaimmasta päästä Suomessa sillä vettä tuli vasta sunnuntaina. Perintekäistä jussia juhlistettiin "mummolassa".


Viimeinen pari uunista ulos! Ja pullot piiloon... tämän vuoden ehdoton booze hunter oli -tättädädää- ALLEKIRJOITTANUT! Yksi oma pullo oli niin hyvin jemmassa, että sen sai hakea lauantaina itse pois ja muuten mukaan tarttui neljä pulloa! Hyvin hyvin poikkeuksellista... 


Koivujen haku suoritettiin tietysti myös perinteitä vaalien. 



Maljakin nostettiin perinteiden mukaan! Vielä jos saisi ensi kertaa varten toivoa sen keskikesää mielikuvissa kuvaavan sään... auringon ja helteen.


Sieltä niitä vain tuli lisää ja lisää... kasa koivuja takasi myös kesäiset tuoksut saunan lauteilla. Raskas työ vaatii myös raskaat eväät... Grillissä valmistettiin vartaita ja niille kaveriksi oli askarreltu jos jonkinlaista salaattia, mm. erinomaiseksi yksinkertaisuudellaan kehuttua grillikana-paprika-oliivisalaattia, tehty Halparuokakirjan ohjeen mukaan - laumamme suosittelee kirjaa noin niinku muutenkin kuten Instagramin puolelta on saatettu huomata.






Coleslaw onnistui hienosti ja tällä kertaa mukaan pääsi myös kesäkurpitsaa, hyvä lisä!


Alkujuomana kesäisen vihreä kuoharidrinksu, jossa hieman kirpeää omenalikööriä sekä limeä ja kurkkua. Täytynee tehdä uudestaankin...


Kaunein juhannusneito oli kietonut häntänsä kukkasen ympärille <3


Muutakin kaunista luonnonläheistä löytyi...






Ja se sauna, se lämpeni joka päivä!


Kahden päivän grillaamisen ja nesteytyksen jälkeen piti hengähtää hetki luonnon helmassa ennen arkeen palaamista. Ehkä metsässä vastaan tulleet luontokappaleet olivat vinkki siirtyä vesilinjalle? Päätelkääpä itse!







"Jos vastaan tulee näätä. Niin pakoon äkkipäätä..."





Huh! Onneksi mummolassa olivat omat pienet karvaeläimet odottamassa... Ja vaikka reippailijat olivat luontopolulla kastuneet niin olohuoneen matolla paistatteli kaksi auringonpalvojaa tietämättömänä hetkellisestä kurjasta kelistä.



Juhannus oli niin jännittävä, että nyt hengähdetään hetki työmaalla ennen lomille siirtymistä. Mahtuihan kaiken tuon jännän lisäksi viikonloppuun myös yksi naapurissa nähty tulipalo, joka näyttävyydestään piittaamatta oli kuulemma ilmoitettu ja sovittu juttu.

Toivottavasti muidenkin juhannus oli hieman koleasta ja kosteasta säästä huolimatta yhtä onnistunut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti