sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Vain valkeata joulua mielessäin ootan minä ain...

Eihän siitä kauaa ole, kun Ellin kanssa nautittiin kirpakasta syksystä joka ajankohdallisesti olisi jo voinut talveakin olla, vaikkea näyttänyt siltä.Talven siitä teki korkeintaan ulkoa pimeässä loistaneet kynttilät.Naapuruston heposillakaan ei ollut tuon enempää lämmikettä päällä.


Sitten tuli itsenäisyyspäivän aatto ja palvelijat matkustivat omahyväisesti kahdestaan Tallinnaan. Kissoille jäi vajaan parin päivän reissun ajaksi triplamäärä hiekkalaatioikoita ja ruokaa muonittamaan armeijallinen kattimatteja. Sen verran palvelijalla oli kissojaan reissussa ikävä, että piti ostaa villasukat... 


Sekä tietysti tuliaisia, jotka olivat Konstan mielestä jännittäviä. Kysynpä vaan, mikä ei olisi Konstan mielestä jännittävää? Molemmat kissat ovat siitä huolimatta jo leikkineet uudella lelulla.


No mitäpä oli tapahtunut palvelijoiden poissaollessa? Jestas sentään. Ruokakupit tyhjiksi nuoltuina ja pihamaalle oli ilmestynyt talvi! Kissat mahat niin täysinä, etteivät olleet malttaneet pahuksiakaan tehdä!


Elli päätti lumesta huolimatta lähteä Antille avuksi varaston rakennushommiin. Lumityöt sai toinen palvelija hoitaa ihan yksinään... "Akkojen hommaa" ajatteli Elli.


Eipä silti Ellikään enää viihdy ulkona kuin ylimpänä olevissa kuvissa. Tänään pakkasta 10 astetta ja nenäänsä pisti hetkiksi ulos ovenraosta takaisin sisälle kääntyen. 


Jouluporsas se silti tarkenee ulkona.

Rentouttavan pitkän viikonlopun palvelijalle kruunasi reissu hammaslääkäriin. Taas on muutama paikka lisää ja puudutuksen poistumista odotellaan särkylääkket lähettyvillä. Nyt kun palvelijakin on hoidatuttanut purukalustoaan voidaan tasavertaisuuden nimissä Ellillekin taas varata aika hampaiden poistoon. Sen verran on näyttänyt viime aikoina olevan hampaiden vuoksi vaivaa, että parasta toimia ennen joulua, ettei mene joulun pyhät neidillä piloille. Tai no... kovitenhan nämä aina palvelijalle ottavat, nukuttaminen kun huolestuttaa kovasti. Onneksi Elli on kova täti ja toivataan, että kaikki menee hyvin, kun aika saadaan.

Nyt kuitenkin nautitaan joulun odotuksesta takkatulen loimussa keskellä hankien nietosten!

3 kommenttia:

 1. Hieno kuva Ellistä! Kyllä täti on varmaan niin teräsleidi, että selviää hampilääkäristä hienosti!

  Meilläkin on pakkasta - taitaa olla läpi Suomen. Kissat eivät tykkää, mutta koiruus rakastaa lunta. Ja onhan se itsestäkin mukavaa: raikas ilma ja valo!

  (voin kyllä kuvitella kissojen olon herkkujen keskellä.. taitavat toivoa, että olisivat useammin kotimiehenä, hih!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voinut uskoa silmiäni kun huomasin, että kaikki oli syöty kupeista joita oli eri puolella taloa mutta sen lisäksi myös aktivointilelut oli tyhjät :D Miten muuten onnistuisi teiltä nuo kissakuvioisten sukkien tekeminen? Mun täytyy ostaa sukkani, kun en itse osaa... ja oli ihanaa katsella torilla kaikenmoisia hienoja tekeleitä. Taisi tarttua joulupakettiinkin yksi pieni kissakuvioinen nuttu toiseksi pienimmälle sukulaiselle.

   Poista
  2. Kissoilla on ollut herkkuhetkiä :) syöneet lohdukseen? Tai että kerrankin sai niin paljon kuin jaksoi? Joskus sitä miettii, mikä olisi Leolle Leon mielestä tarpeeksi...

   Olen tehnytkin kissasukkia, taitaa olla Vuodatuksen puolella eli siis kaikki kuvat tuhoutuneet :( Mut voisi kyllä taas tehdä, hmmm.. :)

   Poista