keskiviikko 3. syyskuuta 2014

apua apua apua kuka auttaisi ripu rapua

Useavuotisen perinteen mukaan mökkikautta päätetään elokuun viimeisenä viikonloppuna isommalla porukalla. Yleensä ollaan vuokrattu mökki, kun se oma puuttuu ja mukana on ollut pientä jännitystä siitä miten mökin valinta on onnistunut ja kuinkas se sauna siellä lämpeneekään.. 


Tällä kertaa juhlistimme pienemmällä porukalla ja kun joukossa oli yksi suhteellisen tuore tulokas, meidän kodistamme tehtiin mökki viikonlopuksi vuokraamalla pihaan kärrättävä palju! Kappas, siitä ei muuten tullut yhtään kuvaa.


Viikonloppu huokui muutenkin ihan itse omin pienin kätösin tehtyä fiilistä, kun ulos askarreltiin vauvan ruokapurkeista hienoja lyhtyjä! Kiitos iskä, ja tietysti allekirjoittanut joka suuren paineen alla tyhjensi päivätolkulla erimakuisia mössöjä. Saattavat jäädä välipalarepertuaariin jatkossakin!
Ja olihan meillä taas niitä rapuja!

"...apua apua apua kuka auttaisi ripu rapua..."


Lauantaina omin pienin kätösin pyörälenkin varrelta käytiin keräämässä luonnon kukkasia koristamaan pihaa. Kaikkina päivinähän tietysti myös ruokailtiin ulkona, mökkifiilistä juu nou. Toppaliivi on hyvä keksintä Suomen loppukesässä.


Emännälle sopivan alkudrinksun ja yllä olevan kukkakorin loihti veljen vanhempi tyttö. Samalla nuorempi versio leipoi jälkkäriä!


Ripurapua riitti vielä lauantain alkuruokalautasillekin!


Pihan joka kolkkaa koristi ja valaisi jonkinmoinen lamppu tai tuli. Illalla taivaalla räiskyivät myös raketit, kun ensin oli paljusta käsin yritetty nähdä kylän muiden räiskeet - ei näkynyt, pauke vain kuului. Uusin tulokaskaan ei ollut raketeista moksiskaan, kovaa tekoa nämä kissat. Näihin kuviin ja tunnelmiin, kuinka muiden syys on alkanut?

2 kommenttia:

 1. Teillä on kyllä ihanat rapujuhlat! Mahtavaa kerrassaan!

  Täällä on vähän reissattu, keitelty mehua ja hilloa - ja töitä tehty, juu. Milloinkas se olikaan se seuraava loma... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milloinkas tosiaan :D Meilläkin on se omenasose tilauksessa, kun pistin pussillisen omppuja äitin mukaan. Jos nyt pari purkkia siitä meillekin löytäisi tiensä :)

   Poista