tiistai 8. joulukuuta 2015

Ikäväni Tallinnaan...

Viime viikolla oli jälleen lähes rutiiniksi muodostuneen Tallinnan reissun vuoro. Jätetään ikävämmät kuulumiset mainitsematta (=kanssamatkustajilta bussista varastetut matkalaukut) ja siirrytään itse asiaan.


Jotain on ilmeisesti aiemmilla reissuilla jäänyt näkemättä, sillä törmäsimme näihin nazguleihin ensimmäistä kertaa! Tai sitten ne olivat tulleet hakemaan meitä juuri nyt...


Pelottaa se nyt vähemmästäkin.


Pääsimme silti pakoon näiden enttien avustuksella. Niiden runkoihin olisi voinut vaikka piiloutua!


Kävimme tällä kertaa päiväsaikaan upean jouluisen eli harmauden, vesisateen ja myrskyn keskellä tutustumassa Kalamajan alueeseen sekä Telliskivi Loomelinnak kompleksiin. Ilmeisesti alue on hieman vielä työn alla, mutta löytyi sieltä kaikkea hauskaakin...
Telliskiven "creativity citystä" löytyi mitäs muutakaan kuin KISSA!

Kyllä, seinässä oli iso sphynx. Olin jo kerran kävellyt sen ohi, mutta onneksi pyöriskelin sisäpihalla ihmettelemässä ja kissahan se siinä.Lounastimme alueen F-Hooneessa. Kiva paikka ja hyvää sekä edullista lounasta.Itse söin kanakeittoa ja Antti pelmenejä. Tekisipä joku ison kattilallisen meille moista keittoa täksi viikooksi niin ei tarvisi huolehtia kokkaamisella...


Olimme tulleet yölaivalla ja päivä oli pitkä joten lounaan lisäksi nautiskeltiin vielä illalla illallista Leib Restossa. Varasimme pöydän jo hyvissä ajoin emmekä silti saaneet toivomaamme aikaa, suosittu paikka tuntui tosissaan olevan!


Omalla lautasellani alkuruokana nähtiin pehmeää vuohenjuustoa, marinoitua porkkanaa ja tyrnikastiketta. Ihanan raikas annos, jonka tälläinen ei niin makeanhimoinen voisi nauttia vaikka jälkiruoaksikin!

Valitsimme ravintolan suositusten ohella oman leivän sekä laadukkaan olutlistan vuoksi. Poikkeuksellisesti nautimmekin illallisella pelkkiä oluita. Alkuruoan kanssa vaaleamman aletyyppisen ja pääruoalla vahvemman. Molemmat Virolaista käsityötä. 

Samoin ruoassa oli läsnä kausituotteet sekä lähialueen antimet. Pääruokana nautiskelin suussa sulavaa ankkaa. Annoksen pyree oli kuin samettia ja metsäsienet sekä palsternakka toivat upeasti mukaan hapokkuutta. Harmikseni tosin todeta täytyy, että ankka on ehkä ylipäänsä itselleni hieman rasvainen liha joten oli täysi työ saada annos edes jokseenkin syödyn näköiseksi. Eli vatsat ainakin täyttyivät! 

Paikka on kesällä vanhan kaupungin vehreine sisäpihoineen varmasti upea. Nyt sisällä paloi tunnelmallisesti takassa tuli. Valitettavasti uhmasimme pahinta myrskyä juuri tuona iltana joten ulkokuvat jäivät saamatta...


Vaikka tosiaan näin vehreää siellä nytkin oli!


Ja ne kissat... Kissat olivat voineet paksusti kotosalla sinä välin. Otimme niille ensimmäistä kertaa testaukseen uuden hoitajan Tassumetsän koirahoitolasta, joka on aivan lähellämme ja tämä tuntui olevan hyvä ratkaisu! Hoitaja kävi kerran päivässä ja kisut olivat kuulemma aina uteliaina vastassa. Vieraskoreina olivat oksentaneetkin vain kerran ja syöneet kiltisti lautaset ja aktivointilelut tyhjiksi päivän aikana. Kun palvelijat kotiutuivat keskellä yötä oli vastassa pari kissaa tyyliin "ai, te tulitte jo, no moi...". Että sellasia kavereita parin yön poissaolon jälkeen!


4 kommenttia:

 1. Tallinna vaikuttaa kulttuurikokemukselta (liian kauan kun viimeksi itse oltu). Ihan mahtava tuo sphynx. Suomeenkin tuollasia: mielellään monta ja joka kylään :)

  Lemmikkihoitolasta oma hoitaja kotiin! – hienoa ostopalvelua, josta en olekaan aiemmin kuullut kokemuksia. Täytyykin tutkia oisko lähellä mahdollisuutta moiseen! Harkitsin joku aika sitten hoitolaan viemistä mutta pidän sitä useista syistä vähemmän kiinnostavana vaihtoehtona meille. Saankin kiittää lähiympäristöä tähän mennessä toteutuneista kissanhoitoavuista silloin kun kissojen mukana kuljettaminen ei ole ollut vaihtoehto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä musta tuntuu että Tallinnassa on jotenkin helpompi ja mukavampi kulkea rennossa tunnelmin kuin esim. Helsingissä. Nähtävää on sopivissa määrin ja vanha kaupunki on tosi symppis!

   Mekään harvoin lähdetään mihinkään niin, ettei kissat olisi mukana. Tämä reissu on ollut yleensä melkeen ainoa. Muut reissut ollaan pyritty tekemään niin että oltaisiin vain yksi yö pois, jolloin pärjäävät vielä ilman hoitajaakin jos ei kovin pitkäksi veny. Muutoin viikonloppureissuilla kisut kulkee mukana. Tää oli silti tosi hyvä vaihtoehto niin ettei tarvinut kavereita vaivata! Varmasti tarvittaessa tullaan jatkossakin käyttämään.

   Poista
 2. Mä kyllä vielä joskus lähen Tallinnaan, muistan sun viime vuodenkin ihanat kuvat :)
  Oiskohan joku kiva koiranäyttely sopiva syy :) Koska meille nyt tuskin kukaan haluu tulla hoitaan nuita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sieltä varmasti joku näyttelykin teille löytyisi :) ja varmasti ihan koirakelpoinen kaupunki muutenkin kun on niin paljon tuota ulkosalla nähtävää! Kesäksi vaan suunnitteille...

   Poista