sunnuntai 23. elokuuta 2015

Ja se Ahvenanmaa...

Ja tosiaan se loman viimeinen viikko alkoi pyöräilyreissulla Ahvenanmaalle!


Matka alkoi jo Turussa kovin merellisesti kun yövyttiin laivahostellissa.


Sunnuntaiaamuna aikaisin oltiin satamassa valmiina pyöräilemään laivaan ja sehän onnistui vallan mallikkaasti. Ihme.


"Miten niin jänskättää..."


Sää oli upea ja laivalla vaatetuskin oli tietysti merellinen.Jo sunnuntaina ennätettiin pyöräilemään lenkki Järsön saarelle. Matka kulki sinne upeiden maisemien saattelemana ja palkintona käännöskohdalla nautittiin Ahvenanmaan pannukakkua!

Illalla nautiskeltiin hotellin läheisyydessä upeasta aurinkoisesta säästä ja lähestulkoon täydellisestä illallisesta ÅSS Paviljongenilla. Ja kappas, olihan siellä yksi satamakissakin!


Maanantaina oli tarkoitus tehdä reissun pisin lenkki ja se alkoi Jomalan kivikirkon ihastelulla.Ilmeisesti juhannukselta oli vielä jotain jäänteitä siellä sun täällä...


Toinen paussi pidettiin Stallhagenin panimolla. Sanottakoon, että Stallhagen tekee erinomaisia aleja - tuli testattua reissun aikana useampi versio ja takuuvarmasti ostan niitä täällä mantereellakin jatkossa. Ei siis huono kokemus olutmielessäkään tämä reissu!


Lounaalle ajettiin useimmille Strömsöstä tunnetuksi tulleen Micke Björklundin Smakbyn ravintolaan. Puoti olisi tarjonnut vaikka mitä ihanaa tuliaista mutta rajallisen logistiikan vuoksi pyörään mukaan mahtui vain savustettua sormisuolaa, mutta eipä ollut todellakaan turha ostos - testissä todettu erittäin hyväksi! Niin ja se lounas, parhaita kalamurekepihvejä ikinä!Historian lehtien havinaa käytiin kuuntelemassa viereisessä Kastelholman linnassa.


Viimeinen pakollinen stoppi tehtiin vielä näköalapaikalla Uffe på Berget. Illallista nautiskeltiin Indigossa rentoutuen. Testiin meni jälleen yksi versio tartarista. Maustetun majoneesin kanssa erinomaista ja juureslastut toivat kivaa purupintaa annokseen!


Pääruokana kana ceasar salaatti, jossa parmesaaniakaan ei oltu säästelty!


"Hyvä ruoka parempi mieli" - näkyy ilmeisesti myös naamasta?


Niin joo ja hotelli... no siellähän oli oma uima-allas, jotta pyöräilypäivän jälkeen oli mukava rentouttaa itseään viileässä altaassa ja aurinkotuoleissa kylmää juomaa siemaillen. Viimeisenä aamuna kävimme vielä aamusaunassakin ja kappas, sielläkin oli mukava käydä pulahtamassa sisäaltaassa. Edullinen hotelli Cikada oli siis juuri täydellinen valinta meidän reissullemme!


Viimeisenä kokonaisenä päivänä teimme vielä pienen pyörälenkin Önningebyhyn ja Lemströmin kanavalle. Satuimme vieläpä sopivasti paikalle, kun silta avattiin.


Loppu päivä meni herkutellen ja Maarianhaminaa kierrellen. Lounaalle menimme suoraan pyörien kanssa Bagarstuganiin jossa oli ihana rauhallinen tunnelma keskellä kaupunkia. Jättimäinen lohkare vuohenjuustoa salaatissakaan ei haitannut millään tavalla lounasta, päin vastoin.Hotellilla vaatteiden vaihdon ja hikien pyyhkimisen jälkeen nautittiin jälkkärikahvit Svarta Katten nimisessä kahvilassa. Sanotaanko näin, että olin hieman innoissani.... paidankin puin teeman mukaan.Illalla vielä kävelimme Maarianhaminan toisen rannan puolella ja illastimme niin ikään Micke Björklundin Pub Niskassa plåtbrödejä testaten. Se ja ravintola Indigon kaivelemaan jäänyt juustolautanen kaverin kanssa jaettuna oli täydellisen rentouttava päätös viimeiselle reissupäivälle.


Seuraavana aamuna vielä museolaiva Pommernin ihastelua odotellessamme laivan lähtöä takaisin kohti Turkua.


Tavaraa oli kasaantunut rinkkaan vielä hieman lisää, mutta tyylikkäästi silti pyörä rullasi laivasta rekkojen keskellä ulos. Ja niin vain kiitettävästi pyörät auton perään ja kohti Vaasaa!


Kaikinpuolin erinomainen reissu. Ja mikä ihmeellisintä, mikään ei mennyt vikaan vaan kaikki onnistui täydellisesti! Kiinnostuneet voivat tiedustella matkatoimistomme K&K pyöräilymatkan hintoja ;)

2 kommenttia:

  1. Mikä ihana reissu! Ensin katselin nuo kaikki ruokakuvat (nammmm...) ja sitten kulttuurikuvat. Tuonne joskus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ehdottomasti. Helppo mennä Turusta ja yhtäkkiä oletkin jo ihanan kesäisessä paikassa, jossa todella voi rentoutua. Autollakin saaren kiertää nopsaan ja ennättää parissa päivässä nähdä paljon - joskus ollaan vanhempien kanssa liikuttu siellä niinkin.

      Poista