lauantai 24. tammikuuta 2015

Hammaspyykkiä!

 Kotipesän väki haastoi kissat mukaan suunhoitotalkoisiin. Me vasta hyvin tiedämmekin kuin tärkeää tuo olisi, sillä Elli suuta hoidettiin eläinlääkärissä säännöllisesti. Syksyllä Kreetan tultua taloon aloitettiinkin hammaspyykkäys säännöllisenä. Haasteena moisessa vain se, että näiden kavereiden kanssa pitää melkein hoitaa operaatio kaksissa miehin ja avustava osapuoli ei välttämättä aina ollut yhtä joutilaana. Tälläiset on meidän työkalut!


Haastetta lisää operaatiossa se, että neiti on kovin innoissaan. Söisi Konstankin harjan tahnoineen. Söisi tahnatuubin. Söi myös pumpulit puikon päästä, kun alunperin sillä aloitettiin testaukset Kreetan kanssa - suosiolla siirryttiin omaan harjaan.


Konstan ilme kertoo kaiken. "Ei paljo kiinnosta". Jätkä luikki karkuun kylppäriin saunajakkaran alle, kun lähestyin harjan kanssa. Yritin tällä kertaa yksikseni, mutta aika haastavaa se on, kun pitää saada luikerteleva kissa pysymään paikalla ja samalla pitäisi päästä hinkkaamaan läpi koko suun kalusto. Harjassa on kuitenkin se hyvä puoli, että kissa pureksii "mieluusti" harjaosaa ja ehkä jo se auttaa jonkin verran. Seuraavaksi kuitenkin haastan apumiehen mukaan!


Teemaa tukee myös se, että palvelijan oma yli vuoden kestänyt hammashoitojakso saatiin juuri päätökseen. Päätös kruunattiin 45 minuutin hammaskiven poistolla. Sanotaanko niin, että voisi käydä vähän useammin niin olo ei olisi niin jyrän alle jäänyt toimenpiteen jälkeen... auts. Ja ps. ei kerrota kenellekään siitä paikoin jomottavasta poskihampaasta, joka paikattiin kovin läheltä juuria...Niin joo. Ja se Joulu. Se kerättiin meiltä pois tuossa piirua vaille ennen kuun puolta väliä, vaikka kissat kuinka yrittivät estää asettumalla kuusen laatikkoon ja repimällä koristeita pusseista ja paketeista takaisin lattialle.


Seurailin tässä samalla kissojen taistelua vieressä kiipeilytelineellä. Aamulla katsoivat susidokkaria televisioista. Siellä oli ihania lintusia, ei niistä susista ja peuroista niin väliä. Takapihan luontokanava ei ole vielä ollut kovin aktiivinen, vaikka buffet on auki. Palvelijatkin lähtevät illalla katsomaan lintuohjelmaa, nimittäin uusinta Varesta leffaan. 

Kivaa viikonloppua muillekin ja pitäkää huoli... omista ja muiden hampaista!
Se kannattaa, tiedän kokemuksesta.
3 kommenttia:

 1. Voi tuo hampaidenhuolto! Aika vähäistä on täällä ollut, vaikka nyt ovat kaikki käyneet hambilääkärissä. Mutta pitäisihän niille hampaille jotain ihan säännöllisestikin tehdä. FB:ssä simskuryhmissä kerrotaan aina, että hampaat ovat näillä yleinen ongelma. Tiedä häntä. Ihan rodulle tyypillinen ongelma?

  Kreeta! Samanlaista voisi olla Karrkin kanssa.... Ihana!

  VastaaPoista
 2. Voihan hammaspesu x_x se tahtoo mennä niin väkivaltaiseksi, kun toinen pitää kiinni ja toinen pesee. Pitäisi taas ryhdistäytyä, kun just on käyty neidin hammaskivi poistamassa. huoh.

  VastaaPoista
 3. Tämä on kyllä sellainen taitolaji että :D Meillä haasteista on kokemusta vain kotikissan osalta, mutta nämä orientit on toki vielä nuorempia... Eli pitäisi kai tosissaan ottaa se harja kauniisti käteen :D

  VastaaPoista