sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Takatalvi?

Joulu meni ilman suurempaa talven tuntua. Vuosikin vaihtui ja pellot pysyivät sulina tarjoten Ellille edelleen saalistuksen huumaa. Allekirjoittanut alkoi odottaa jo leskenlehtien nousua. 

"Äitiiii, ei oo mitään tekemistä!!"

Kuinkas kävikään. Loppuviikosta alkoi pakastaa ja lauantaina oli lunta maassa. Elli on ollut järkyttynyt, palelee ne pedonkin polkuanturat, hemmetti soikoon. Närkästynyt ilme nassussaan Elli vaeltelee ympäri taloa ja norkoilee ulko-ovilla menemättä kuitenkaan ulos ovea avatessa. Onneksi pitkät päikkärit saunan lämpimällä lattialla kelpaavat Ellillekin. Välillä pikapyrähdys lumisella pihalla ja unet taas maistuvat!


Entäs Konsta sitten?


Jo ennen pakkasten alkamista Konsta on parkkeerannut pysyvästi takan eteen aina tilaisuuden tullen. Jätkä viettää ihan selkeästi talvihorrosta. Onko kellään käsitystä nukkuvatko siamilaiset esimerkiksi karhujen tavoin talviunta?

"Lopeta nyt se kuvaaminen jo. Mä yritän nukkua. En oo nukkunut tänään vasta kun 23 tuntia..."


Kelpaa se takan lämpö meille muillekin...


Perjantaina saapui vielä viime tinkaan kissojen zooplussan eväspaketti. Oltiin tehty tilaus viime vuoden viimeisenä päivänä ja jännityksellä taas seurattiin netissä koska paketti saapuu. Kun asutaan vielä sen verran pöndellä niin joka päivä paketteja ei meille päin ajellakaan. Ollaan oltu niin tyytyväisiä zooplussaan kun Ellinkin ruoat saa sieltä eikä tarvi ennättää eläinlääkäriasemalta niitä hakemaan. Konstalle tilaillaan vaihtelevasti evästä. Näistä uusia testauksia on Porta21 kuivamuona, märkänä Porta on kelvannut ainakin mainiosti joten miksipä ei kuivanakin. Onko muilla näistä kokemusta? Konsta on hieman nirso niin kovasti yritetään totutella sitä eri makuihin silti pitäen tuttuja ja turvallisia vaihtoehtoja myös tarjolla. 


Jahans. Täällä alkaa meno lähteä lapasesta. Ellillä on energiaa kulutettavana ja se spurttailee saalistellen ja vaanien ympäri taloa. Täytynee mennä haastamaan sitä vihreän avaruushiiren kera... Konstaa jännittää tuollainen meno, vähemmästäkin ihmettelee kaverin menoa kun Elli yleensä kuluttaa energiansa ulkosalla.

Ja just. Siihen loppu se jännitys, nyt ne menevät perätysten. Kuka on onnistunut joskus saamaan järkeviä esittelykelposia kuvia tuollaisesta tilanteesta?

4 kommenttia:

 1. Konsta on niin komea. Sielukas.

  Kyllä nuo kissat nukkuvat nyt talvella enemmän, totta. Ja koira myös. Ehkä se on tuo pimeys? Iltaisin on pitkät iltaravit, joskus päivällä vähän riekutaan, mutta muuten aika hiljaista on. Jotenkin tuntuu, että koirakin syö, ulkoilee ja nukkuu.

  Porta 21:stä ostin taannoin pikku pussin MM:stä, ja hyvin on kelvannut. Itse asiassa ajattelin hakea lisää sitä. Sanabel on mulle tuntematon. Porta 21 on tuttu märkänä ja tykätty, siksi noita raksuja kokeilinkin. Taitaapa olla meilläkin aika tehdä tilaus - kissanhiekat on paljon kevyempiä, kun joku muu kantaa ne kotiovelle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti se pimeys, itsekin nukkuisin jatkuvasti mutta pitää käydä töissä - tylsää. Kevättä jo hieman jännityksellä odotan, kissat kun alkavat kukkua niin aikaisin... huhhuh.

   Luulen kanssa että Porta21 kelpaa meillä hyvin! Meillä on vieläpä niin kiva tuo tavaran toimittaja, soittaa aina reippaana ennen kuin tulee ja kuulemma itsekin tilailee samanmoisia paketteja - hauskaa.

   Poista
 2. Meillä kans itikset nukkuu selvästi enemmän. Voi johtua myös siitä, että meillä on talo aika viileä, joten hakeutuvat mieluusti lämpöön pesäänsä. Ihan hirvitti tehdä pari automatkaa, kun autossa oli aika kylmä, vaikka lämmittimet huusivat täysillä koko matkan! Silti tuntui että kissat jäätyy koppaan (vaikka niiden iglu oli myös kopassa ja pojut mahtui sinne halutessaan nukkumaan). Hyvin silti selvittiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne silti kovin helpolla taida paleltua :) taitavat olla vaan äärimmäisen mukavuudenhaluisia, meidän jätkä ainakin. Hirveetä draamaa jos vähän viluttaa :D Nytkin jätkä istuu tässä läppärin ilma-aukon vierellä josta puhaltaa lämpöstä. On nää sellasia... :)

   Poista