maanantai 6. toukokuuta 2013

Kevätpörriäisen vappukukkia!

Toimituksen huomio, otsikossa viittaus sketsisarjaan Studio Julmahuvi, naurakoon ken ymmärtää.

Vappu tuli meillekin. Kävimme näyttämässä nättejä naamojamme kavereiden luonakin pitkästä aikaa ja oli mukavaa istua vaihteeksi iltaa muutenkin kuin kissojen ja miehen kanssa. Illan puheenaiheina toki kissat ja koirat, vaikkei lemmikkejä paikalla ollutkaan.


Vappupäivä sujui kuitenkin mukavasti kotoisan perinteikkäissä merkeissä, oli palloja ja serpentiiniä. Ja ei, kissat eivät ole syöneet serpentiiniä eivätkä hajoittaneet palloja. Mitä nyt Konsta vähän myöhemmin maistoi serpentiiniä todetakseen sen olevan vielä laadukasta, sillä harvoinhan keittiön pöydällä on mitään noin pitkään tarjolla.


Vappuajelullakin käytiin, Kyllä näin käheellä pyörällä viitsii polkea!

Pyörämatka vei kylän vapputapahtumaan, jossa maisteltiin itsetehtyä simaa ja munkkeja, jotka puuttuivat omasta pöydästä. Hyvä diili!


Uudesta penkinsuojasta puhumattakaan. Wautsikawau. 

Suojus oli edellisviikonlopun löytöjä, kun Orifamelan Senjan kanssa käytiin Vaasan Taito Shop Loftetissa. 


Nyt kun meillä tuo toinen peto ulkoileekin, onhan näiden olemassaolosta hyvä varoittaa. En tosin tiedä moniko tuota italiaa täällä osaa... En minä ainakaan, mutta löysipä Sisilian tuliainen tässäkin kodissa paikkansa. 


Etupihalle oli eksynyt tälläisiäkin.


Tosin nythän näitä on jo jokapuolella... että eihän nämä mitään kummoisia kevään ihmeitä ole.


Ellillä oli kivaa. Se paistatteli auringossa ja kiemurteli ketarat ojossa! Eikä siitä paistattelusta tietenkään onnistu kuvia ottamaan, sitähän oli sitä paitsi aivan liian hauskaa seurata ettei käsi ennättänyt kameralle.


Konstakin halusi osallistua pihatalkoisiin vain todetakseen, etteivät ne olleet häntä varten. Haravat ja kottikärryt olivat äärimmäisen pelottavia ja seurauksena järkyttynyt taluttimessa ollut kissa sekä itkupotkuraivarit. Kissa syliin rauhoittumaan ja talutus sisään, se oli sitten siinä se Konstan pihatöihin osallistuminen. Silti sinne jännittävään maailmaan pitää päästä uudelleen ja uudelleen, valjaslenkkejä harjoitellaan siis pienissä määrin.


Tälläisiäkin meidän etupihalle nousee...


Kivetystä on nyt koristamassa tuliainen kotipesästä, kasvattajan omin pienin kätösin valama. Sopii meille niin hienosti, siellä se ottaa vastaan vieraita ja kylän miehiä!


Vappupöytä oli perinteinen. Lohi- ja sillivoileipiä, itsetehtyä perunasalaattia, grillikauden pikatuotteet eli nakit ja lihapullat sekä muut härpäkkeet, unohtamatta tietenkään kuohuvaa!


Jostain syystä kirjoittaja tuli janoiseksi... ei muuta kuin kevätpörriäisen vappukukkia odotellessa siellä muuallakin ja kertokaahan mitä teidän pihoillanne jo kasvaa!

2 kommenttia:

 1. Meillä ei kasva vielä juuri mitään: pari samanlaista keltaista :) ja pari krookusta . Jos oikein tahtoo uskoa, niin kuolleen ruohon seassa näkyy vihreää. Voisiko olla?

  Hieno kissavalos! Tuollaiset ovat mukavia, itsetehtyjä ja tärkeitä.

  Kissat ovat käyneet ulkoilemassa parvekkeella, joten kevättöihin ne eivät ole osallistuneet. Eikä ole koirakaan: se vain syö ruohoa ja maistelee kaikkea. Ei siitä avuksi ole.

  Mutta muuten kiva, kun kevät etenee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehehh, harvoinpa niistä oikeasti apua on. Ellistä toki kun pienentää tuota tonttimme myyräkiintiötä, joka oli talven aikana rakentanut aikamoiset luolat ja onkalistot tuonne talon päätyyn.

   Poista