torstai 3. tammikuuta 2013

Joulua - Joulua - Joulua!


Voi kuinka me sitä odotettiin ja niin se on taas mennyt. Jouluksi suunnattiin oman maaseudun rauhasta lapsuuden maaseudun rauhaan Kaustiselle eli kissojen "mummolaan".


Kuusi oli jo koristeltuna lauantaina kun saavuttiin.


Tontut oli asemissa ja saivat olla rauhassa kissojen tassuilta koko joulun ajan.


Elli sen sijaan oli asemissa suosikkipaikallaan. Myös hyasintin alku (uudeksi vuodeksi auenneenakin) sai olla rauhassa kissojen tassuilta ja han-pailta. Ei edes joulun aikana Elli malttanut jättää vartijan tehtäviään vaan säännöllisesti oli pitämässä huolen pihamaan turvallisuudesta.


Aattona kuusen alus täyttyi paketeista. Kissat tutustuivat rauhassa miettien kuka on ollutkaan noin kilttinä...


Elli oli ihan varma, että näki nimensä herkullisen tuoksuisessa paketissa!


Konsta sen sijaan pitkän tutkimisen jälkeen löysi suosikkipaikkansa korkeimman paketin päältä.


Välillä piti katsella ikkunasta ulos, välillä olohuoneessa lepäilevää juhlakansaa ja pitipä kuusesta yksi pallokin tiputtaa sekä haukata vähän havuista...


Lopulta paketit jaettiin... Elli ei aivan sisäistänyt mitä jaetuille paketeille sitten tehtäisiin...


Konstaakin piti hieman auttaa.


Elli pääsi lahjojensa kanssa sinuiksi kun Konstan herkkupussi aukesi. Kissat olivat olleet kilttejä ja olihan se totta... Molemmat ovat olleet reippaita ja uskomattoman kilttejä! Paketteja oli kissoille yhteensä viisi, kiitos kaikille hauskoista ja herkullisista lahjuksista. 


Joulun aika uuvuttaa. Niin palvelija(t) kuin kissat nukkuivat oikein mainiosti mummolan uudella vuodesohvalla. 


Joulun aikaan kuuluu oleellisesti myös erilaiset pelit. Tänä vuonna pelattiin taasen Rappakaljaa, Guiness World Records lautapeliä sekä Aliasta. 


Konsta toimi Miss Onnenpyöränä, eiku... 


Ja Elli oli taas oma itsensä kun lautapelien kannet nostettiin tyhjinä esille. Ankaraa rapsutusta ja sitten makuulle asettuminen. Itseasiassa saattoi olla, että pelien kansia ihan tarkoituksellisesti nostettiin tyhjinä esille...


Ankaraa nukkumista ja lepäämistä piti testata myös luvattomissa paikoissa. Pahoittelut Tanelille ja Anulle allergiakohtauksista.


Etenkin Konsta tiesi aivan hyvin ettei palvelijan pikkuveljen huoneeseen, etenkään peittojen sekaan, olisi asiaa, mutta kun siellä vaan oli niin mukava lepäillä... Kun silmä vältti Konsta hipsi huoneeseen ja nimen kuullessaan tuli puolet lujempaa sieltä pois. Joskus tosin luvan kanssa koko kolmikko otti unet peittojen seassa.


Mutta ei se lomanen pelkkää lepoa, lahjoja ja hyvää ruokaa (ja juomaa) ollut. Uuteen vuoteen saakka jääneet lomailijat tekivät välipäivinä töitäkin. Palvelijan askaroidessa läppärillä, kissat tekivät tärkeää reviirin tarkastelutyötä tai säksättivät pihan linnuille (tai naapurin koirille).


Yksi loman suosikkeja oli ehdottomasti kylpyhuoneen lämmitetty lattia. Etenkin sieltä kulmasta, jota seinän takaa lämmitti vielä erikseen talon lämmityspannu.

Niin ja joo. Meillä kuusi pysyi koko joulun ajan pystyssä. Hieman neulasia vain oli paikoin lattialla, kun piti vaania kuusen takaa ja alta tai käydä juomassa vettä jalasta. Kuinkas muilla? 

Ah ja voih. Kyllä meidän kelpasi, nyt ollaan täällä räntäisen pimeässä vuodessa 2013. Ehkä tämä tästä kunhan vaan joskus kevät ja kesä saapuu...

5 kommenttia:

 1. Nuo sun kissat on tajuttoman ihania:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voi kyllä itsekään väittää vastaan :D Ei tuossa laumassa tosin olisi pahitteeksi yksi koiramainen hännän heiluttaja, siihen loppuisi meikäläisen lepolomat ja päästäisiin joskus ulkokuviinkin! Joulun aikana valitettavasti kävi hieman ikävämpiäkin asioita, kun kissojen ja meidän läheisin koiraystävä jätti tämän maailman (joulukuun päivityksen koiravieras), mutta en halunnut vielä siitä kertoa noiden positiivisten jouluasioiden keskellä sen enempää :/

   Poista
  2. Voi kuinka valtavan ikävää <3

   Poista
 2. Ihania joulukuvia! On ollut mukava joulu kissoillakin, varmasti myös ihmisillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kyllä niin mukavaa. Juuri tänään harmittelin että mitä tämä talvi onkaan ilman joulun odottelua... Eilen keräilin joulua kotoa pois mutta vielä jäi ikkunoihin valoja, täällä on muuten niin pimeää.

   Poista