tiistai 10. tammikuuta 2017

Hajuton ja mauton joulu

Hajuton ja mauton koska... torstaina ennen joulua palvelijan palatessa kotiin, ilmoitti isäntä, että se olis influenssa nyt. Joulunviettoon mummolaan kuitenkin lähdettiin seuraavana päivänä ja kun viimein oltiin pihassa, oli palvelijankin kuumelukemat suhteellisen korkealla. Vuosikausia oli kulunut ilman sairastelua joten yli 39 asteen kuume oli suhteellisen ankara. Ehkä siis lomalle siirryttyä pystyi suosiolla sairastua, olihan kissojenkin hoito taattu, kun kinkku oli tullut uunista ja mummolan väki oli paikalla.


Aatto kuitenkin sujui mainiosti! Ruokakin maistui, tai ainakin se riisipuuro. Sillä elikin sitten pari seuraavaa päivää. Hieman aattokuvia ottaessa kampaus saattoi olla kuumetakussa...Joulusaunaankin jaksettiin, niin kissat kuin palvelijatkin. Eikä kukaan edes pyörtynyt sinne!


Joulusaunan aikana oli taas tontut käyneet kaikessa hiljaisuudessa tuomassa paketteja kuusen juurelle. Olipa niitä paljon!


Kissatkin olivat ihmeissään!

Ja sitä kinkkua?
- Juu, sain ihan sopivasti, sanoo Konsta.


Taisivat kissat syödä tänä jouluna enemmän kinkkua kuin palvelijansa!


Olivat ilmeisesti kinkkunsa ansainneet kun olivat olleet noin kilttejä. Hirmuinen kasa oli lahjoja Kreetan ja Konstan nimillä varustettuna!
Kukkuu! Ei tainneet kissat olla niin innoissaan ryhmäkuvan ottamisesta kuin kuumehöyryissä ollut palvelija...


Lautapelejäkin pelattiin taas kuten kissataloudessa kuuluu.


Ja kyllä, mikä tärkeintä, nukuttiin ja levättiin! Korkeimpien kuumeiden aikana Konsta ei jättänyt palvelijaa silmistään hetkeksikään vaan vartioi jatkuvasti silmä kovana. Näin kuulemma jopa silloin kun palvelija ei itse kyennyt moista uniltaan todistamaan. On se uskomaton rakkauspoika <3 Kreeta jätti suosiolla sisarhentovalkoisen hommat veljelleen, onhan se vaaleampi tosiaan.

Näin siis joulu tällä kertaa. Onneksi kuitenkin uusi vuosi alkoi jo sujua mallikkaammin ja nyt ollaan taas täysillä uuden vuoden kuvioissa kiinni! Viime viikonlopustakin on jotain toooosi jännää kerrottavaa kunhan ennätetään... 6 kommenttia:

 1. Täällä oltiin kuumeessa sitten välipäivinä, mutta kissat eivät sille korvaansa lotkauttaneet. Joskohan ensi jouluna, kun seuraava kuume taas iskee, voisin saada Konsta-hoitajaa lainaan? ;) Ei vaan, ihana että toinen noin huolehtii emostaan. <3 (Meni muuten hetki, että hoksasin että ryhmäkuvasta löytyy myös palvelija :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, yritän piilottaa itteni aina välillä hauskahti johonkin kuviin mukaan ;) Valitettavasti Konstan palvelut uloittuvat pääasiassa vain naispuoleiseen palvelijaan, tuskin edes isäntään, mutta ehkä jäpä voisi jakaa hieman vinkkejä teidän kavereillekin? :D

   Poista
 2. Laadukasta flunssahoitoa ainakin on ollut, ihanat ^^ Ite käytin Minniä eilen terapeuttina raskaan ja kuormittavan työpäivän jälkeen, ja kyllähän se lämmin kehräävä kissa sylissä on paras lääke joka vaivaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaankaan ole parempaa lääkettä -oikeastaan mihinkään- kuin kissan rakkaus <3

   Poista
 3. Kissan ystävyys on ilo ja kunnia :)

  – meillä ei sentään kuumeiltu, mutta jouluretki meinasi tyssätä heti alkuunsa selkäjumiin. Niin ei kuitenkaan käynyt: parin päivän petilepo ja siamilainen peiton alla lämpötyynynä pelasti joulun <3 Saattoi ihan vähän relaksanteillakin olla osuutta asiaan ... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts! Mutta onneksi oli siamilainen lämpötyyny! Ja tokihan keho lääkettäkin tarvii. Yleensä en piittää brandystä tai konjakista, mutta jouluna maistui ihan lääkkeeksi periaatteella.

   Poista