keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Kaikenkarvaisia terveisiä Kroatiasta!

Seuraa kuvaoksennus matkalta Kroatiaan. Juhannuslauantaina taakse jäi kotimaan helle ja se korvattiin Istrian niemimaan vielä kovemmilla lukemilla. 


Oma kotiranta löytyi Icicistä, josta upeaa rantareittiä pitkin pääsi kulkemaan mm. Opatijaan.Reitin varrella oli kauniita pieniä poukamia, joille jonain päivinä palattiin snorklaamaan ja auringosta nauttimaan.

Opatijassa tarjolla oli rantaravintoloita maisemilla, joista ei voinut valittaa. Ruokaa odotellassa olisi voinut vaikka pulahtaa mereen vilvottelemaan.Kuten hullun kissanaisen matkoilla on tapana, tuli kuvien seurata jonkinmoista teemaa. Opatijassa paikallisia kissoja ruokittiin ja siitä innostuneena löytyi kissahullunkin laukusta jatkossa raksuja nälkäisille. 


Tämäkin jotain tuttua ulkoasussaan omaava kissa tuli suoraan luo, kun reppua availtiin.
Matkaseurueen hulppea talo sijaitsi rinteillä, joista oli mukavat maisemat rannikolle. Kuntoa yllä pidettiin myös 3 kilometrin jyrkällä kävelyreitillä rantaan. Onneksi myös taksit olivat halpoja...
Kävelyreitin varrella pääsi kuitenkin tutustumaan kauniiseen kasvillisuuteen ja paikallisiin asukkaisiin, kuten kissoihin ja koiriin. Kyllä siellä jotain ihmisiäkin vastaan tuli, mutta ei niille kelvannut kissanraksut.


Kun aurinko oli hellinnyt liiankin kanssa oli vuorossa kaupunkipäivä Rijekassa, joka on Icicin lähin isompi kaupunki rannikolla. Onneksi sitä lämpöä riitti silti, todistusainestona mittari varjoisessa kaupungissa.
Hullu kissanainen on sitä mieltä, että hiekka kuuluu hiekkalaatikkoon (vaikkakin meillä käytetään paakkuuntuvaa pellettiä). Siksi Kroatia on aivan erinomainen lomakohde! Siellä ei tarvi tassutella hiekalla vaan rannat ovat usein betonoituja ja lähirannan kivet meressä olivat pehmeäksi hioutuneita. Aktiivisimmilla rannoilla merisiileistäkään ei ollut vaaraa vaan ne lymyilivät hieman kauempana ja syvemmällä. Snorklatessa ei kuitenkaan mielellään jalkojaan alas laskenut...


Ruokavalio lomalla koostui merenelävistä, pastasta, risotosta... sekä tietysti kylmästä ja edullisesta oluesta. Ei voi valittaa kun sen vielä joku muu valmistaa ja tuo eteen.


Snorklailumaisemia.


"Oh, hi!"

Tuttavallinen yksilö Opatijassa.Eräänä iltana talolle saapui kaksi paikallista valmistamaan paikallisia herkkuja. Ruokaa oli reippaasti ja sitä jäi vielä lounaallekin... Tarjolla oli alkuun meren herkkuja, väliin kalaa ja lopuksi possua ja nautaa. Jälkiruokakakkuja unohtamatta! Suurimman suosion sai mustekalasalaatti, turskatahna ja grillatut kalat. Herkullista!Grillailuja tuli seuraamaan myös talon "asukki", joka sai nauttia myös muista ihmisten tarjoiluista sekä reiluista annoksista kissanruokaa. Viimeisenä iltana asukki istui terassin oven suussa pitkään hullun kissanaisen seurana. Toivottavasti tulevatkin vuokralaiset pitävät huolta asukista...Reissussa rähjääntyy ja haavereita tapahtuu. Onneksi silloinkin on apu lähellä ja varvas sai ansaitsemansa laastarin, teeman mukaan tietenkin.
Viimeisenä kokonaisena päivänä koko seurue astui laivaan ja ihasteli samoja maisemia veden päältä.


Lennot kotimaahan olivat Pulasta joten ennen iltalentoa viimeisenä päivänä, oli mahdollisuus tutustua myös Pulaan.
Kiitos ja kumarrus! Niin matkaseurueelle sekä etenkin kotipesään, jonka hellässä huomassa blogimme vakiosankarit lomansa viettivät. Viikon aikana Konstankin rakkausluonne oli päässyt esiin ja kasvattaja pääsi tutustumaan kasvattinsa hellään puoleen (sekä hieman myös ei niin hellään, vaikka tarkoitus onkin sama: Konsta nimittäin rakkautta osoittaakseen näykkii valittujaan). Kreeta oli oma hurmaava helppo luonteensa, sen voisi varmasti viedä mihin tahansa eikä sen kanssa olisi ongelmia. Kotona palvelijoita ei ensimmäiseen 12 tuntiin päästetty karkaamaan valvovan silmän alta, yöt on pöhisty tiukasti kainalossa. 


5 kommenttia:

 1. Kivannäköinen paikka, itekin toivon joskus pääseväni Kroatiaan :) (Maltalla ei myöskään tarvinut kaivaa hiekkaa varpaiden väleistä ;)) Lämpöä on juu tosiaan riittänyt, huh!

  VastaaPoista
 2. Tuolla on varmasti päässyt irti arjesta mutta ei onneksi kissoista :)

  VastaaPoista
 3. Täydellinen yhdistelmä; irti arjesta mutta ei kissoista ;) Kroatia on kyllä ihana maa, voin sanoa kahden eri paikan kokeneena. Ja Malta menee näillä uusilla tiedoilla ehdottomasti matkalistalle tulevaisuudessa!

  VastaaPoista
 4. Tuonne! Moni on kehunut, eikä varmaan syyttä.
  Hienoja kuvia!

  VastaaPoista
 5. Kroatia on kyllä kiva maa :) ja upeat vedet!

  VastaaPoista