maanantai 23. kesäkuuta 2014

Jäätävä juhannus


Torstaina pakattiin lauma ja suunnattiin tuttuihin maisemiin, "mummolaan"!


Elli otti aseman tarkkaillakseen talon liikennettä. Illalla oli aktiviteettiä uuniin luona, kun pulled pork meni uuniin yöunille.


Aattoaamuna päivitettiin juhannussuunnistus uuteen uskoon, paikalla virallinen valvoja.


Kermaiset tuotteet olivat tämän vuoden hitti sen kummemmin tuotemerkkejä mainitsematta. Lämmitti sopivasti hyytävässä säässä niitä onnellisia, jotka piilon sattuivat löytämään.


Luonnonvoimia uhmattiin kiipeämällä perinteen mukaisesti traktorin kärryn lavalle. Kärryssäkin on jo ajan patinaa.


Sää oli... Sanottaisiinko vaihteleva?


Vain vihreät pellot ja puskat kertoivat jokseenkin mikä aika vuodesta oli. Lämpömittariin katsoessa ei voinut sanoa oliko viettämässä joulua vai juhannusta.


Ja mitä toivatkaan nuo tummat pilvet mukanaan?


Rakeita. Kyllä, rakeita. Siinä oli asusteet kohdillaan. Taisi olla ensimmäinen kerta oman elämäni juhannushistoriassa, kun koivujen haussa kastui raekuurossa. Huomatkaa myös ehdottoman retro toppatakki, siis ihan oikeesti retro.


Kukat eivät onneksi silti olleet paleltuneet.


Ja riittihän sitä lämpöä ja rakkautta silti! Sauna lämpesi parina päivänä ja viilennystä sään lisäksi tarjosi kylmät juomat ja jäätävä kylmäallas, joka suorastaan kutsui sukeltamaan. Not.

Toimituksen huomio: seura ei ollut jäätävää, päinvastoin.


Ja sitä rakkautta... Nyt oli Ellin vuoro rakastua. Nimittäin traktorin renkaaseen. Nam.Kesäistä romantiikkaa tarjosi palveluspariskunnan 5-vuotiskihlajaispäivän lisäksi tunteita kuumentavat pihapelit, etenkin niiden kuninkaallinen ehdoton ykkönen, hevosen kenkä.


Hieman kyseenalaisesta säästä huolimatta juhannuksen aktiviteetit suoritettiin kunnialla. Ulkona haettiin koivut, juotiin kesäinen lonkero, grillattiin, pelattiin, saunottiin, uitiin ja suunnistettiin perinteiden mukaisesti. Uhmasitteko te muutkin juhannuksen säätä toteuttamalla kaikki keskikesän perinteiset toimenpiteet?

Tästä on nyt hyvä alkaa odottamaan sitä todellista kesää!

4 kommenttia:

 1. Tää juhannus jää ainakin mieleen :D Musta parasta tosiaan oli sauna, sujahtaa lämpimään,
  helteellä en jaksa siellä kauaa virua. Noi lapaset ja sidukka :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkeen olis saanut aina olla hanskat kädessä jos otti kylmän juoman, sen verran paleli sormia :D Lupaan että ens vuonna olen toooosi kiitollinen pienestäkin auringonlämmöstä juhannuksena ;)

   Poista
 2. Ihan normi juhannuskeli... aina vitsinä sanotaan, mutta kun se oli todellakin totta...!

  Me päätettiin ohittaa juhannus tällä kertaa ja juhlia sitä sitten, kun on vähän paremmat kelit. Menee se niinkin :)

  Voe Elli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen että meillä juhannus tehdään vaikka tekemällä, se on kuin joulu perinteineen :) On se hyvä kun on vuodessa kaksi juhlaa säännöllisin väliajoin :D Kertokaa sitten kun teidän juhannus on vietetty! Kummasti muuten arvostaa näitä edes vähän aurinkoisia mutta jokseenkin tuulisia päiviä tuollaisen kesäräntäsateen jälkeen :D

   Poista