keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Piparia piparia...

Voi sitä ihanaa joulun odotusta ja niitä viikonlopun jouluisia tuoksuja... 


Omaa sitruunajuomaa tehtiin pieni kannullinen ja valmis piparitaikina haettiin kaupan valikoimasta.


Mutta kuka tuon mirrilauman tuosta pöydästä vapauttaa? Onneksi oli tarkkanäppinen Antti paikalla sekä tietysti leipomisen valvovat ylimestarit.


"Selvä, eikun uuniin!"


"Ja meille sitten heti maistiaiset!"

No sitäpä nuo tosiaan yrittivät. Kaneli on ilmeisesti se herkkumauste joka saa kissat pähkinöiksi kekseistä ylipäänsä... Pentuna Konsta yllätettiin nimensä mukaisesti Itseteossa kanelikeksipussista muutamaan otteeseen. Kreeta on yrittänyt murtautua epätoivoisesti piparirasioihin.


Leivonta on kuumaa touhua. Viilennykseen jouluista juomaa! Kotimaisista jouluoluista oma suosikkini.


Koristeet olikin sitten toinen juttu. Niitä mietiskellessä oli paikallaan alkujuomana sitruuna-gin, toimii.


Niin ja se koristelu. Ei se kissoihin oikein istunut, on yritetty - montaa kertaa, erilaisia, useina päivinä. Kissat kissoina, onneksi tehtiin kuusipipareitakin, joita on helpompi koristella.


Vaikka lumet onkin viikonlopun jälkeen kadonneet ja jäljellä on enää syksyisen märkä maa, ei anneta sen estää joulufiilistelyä!

Mukavaa viikonlopun odotusta ja pikkuisia jouluja niille, joiden kohdalle osuu. Meilläkin on jotain kivaa viikonloppuna luvassa - siitä varmasti lisää myöhemmin!

4 kommenttia:

 1. Ihanaa kun ei tartte leipoa yksin!! ;)
  Voi miten joulu tulee mieleen tästä postauksesta, pitäsköhän jo itsekin ruveta valmistautumaan kyseiseen juhlaan jollain tavalla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä tarvis syödäkään näitä yksin :D Ihania leipomiskavereita olivat, kovin innokkaita vaan... Kivaa lukea muiden joulukuulumisia myös!

   Poista
 2. Aina uteliaat... Mutta että piparivarkaita? Hassua!

  Meillä tehdään samaa hommaa perinteisesti itsepäisyyspäivän tienoilla. Oho, kohtahan on joulukuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin. Hirmu ihania olisi piparit, Kreeta yrittää varastaa käsistä tai jopa suusta :D Onneksi taikina ei ollut niille yhtä herkullisen oloista. Ihanaa joulunodotusta siis sielläkin luvassa pika puoliin... jäämme odottelemaan kuulumisia miten teidän apureiden kanssa menee :)

   Poista