tiistai 3. syyskuuta 2013

Niin tätä... oishan se pitäny tietää!

Kesän rientojen jälkeen alkoi näyttää siltä, että kissat (tai ainakin toinen niistä) kaipaisi matolääkitystä... Helppo juttu, hyvinhän tämä on onnistunut ennenkin, etenkin kun kahdestaan tehdään. Alla seuraa lääkintäkertomukset per kissa. 

Kissan matolääkitys - Kissa 1
Ota kissa syliin, näytä sille pilleri ja työnnä suuhun. Pidä suuta kiinni hetki ja kehu kissaa, joka oli syönyt jo huomaamatta lääkkeen. 

Kissan matolääkitys - Kissa 2
Lainaan tähän klassisen netissä pyörineen kertomuksen ja joudun myöntämään, että perhana, olisihan se pitänyt tietää. Tekstissä allekirjoittaneen kommentteja mukana. 

Nosta kissa syliin ja pitele sitä vasemmalla käsivarrellasi kuin pitelisit lasta. Aseta oikea etusormi ja peukalo kissan suun molemmin puolin ja paina hellästi poskia samalla kuin pidät pilleriä oikeassa kädessä. Kun kissa avaa suunsa, pudota pilleri suuhun. Anna kissan sulkea suunsa ja nielaista. Nosta pilleri lattialta ja kissa sohvan takaa. Pitele kissaa vasemmalla käsivarrellasi ja toista prosessi. 

Hae kissa makuuhuoneesta ja heitä pehmennyt pilleri pois. Ota uusi pilleri pakkauksesta ja pitele kissaa vasemmalla käsivarrellasi ja pidä kiinni takajaloista lujasti vasemmalla kädelläsi. Pakota kissan leuat auki ja työnnä pilleri suun takaosaan oikealla etusormellasi. Pidä kissan suuta kiinni laskien samalla kymmeneen.
Kauhun sekaisin tuntein mietin tässä vaiheessa voiko kissa tukehtua, jos sen suuta pitää kiinni eikä se suostu nielaisemaan. 

Poimi pilleri akvaariosta ja kissa vaatekaapin päältä. Huuda puoliso sisään pihalta.
Hieman häpeillen myönnän, että puoliso oli jo alusta asti mukana eikä meillä onneksi ole akvaariota.

Polvistu lattialle pitäen kissaa kiilattuna lujasti polviesi väliin pitäen kiinni etu- ja takakäpälistä. Älä välitä kissan matalasta mouruamisesta.
Tässä vaiheessa mietin voiko kissa oikeasti raadella omistajansa kuoliaaksi?

Käske puolison pitää kiinni kissan päästä lujasti yhdellä kädellä, samalla kun tunget puista viivoitinta kissan suuhun. Liu'uta pilleri suuhun viivotinta pitkin ja hiero kissan kurkkua voimakkaasti. Hae kissa verhotangolta ja ota uusi pilleri pakkauksesta. Pistä muistiin uuden viivoittimen osto ja verhojen korjaus. Lakaise rikkoutuneet koriste-esineet takasta ja laita ne syrjään myöhempää liimausta varten.
Luojan kiitos olimme sulkeneet itsemme projektia varten kodinhoitohuoneeseen.

Kääri kissa isoon pyyhkeeseen ja pyydä puolisoasi makaamaan kissan päällä niin, että sen pää juuri ja juuri näkyy puolison kainalon alta. Pistä pilleri mehupillin päähän, pakota kissan suu auki lyijykynällä ja puhalla mehupilliin. Varmista lääkepaketista, ettei pilleri ole vaarallinen ihmiselle.
Juo lasi vettä, että saat maun pois suustasi. Laita laastari puolison käsivarteen ja pese veri pois matosta kylmällä vedellä ja saippualla. Hae kissa naapurin halkokuurista.
Uhrasin oman isoimma pyyhkeeni ja silti loppuvaiheessa tassut olivat sen ulkopuolella.

Ota uusi pilleri. Laita kissa kaappiin ja sulje ovet kaulan kohdalta niin että pää jää näkyviin. Pakota suu auki jälkiruokalusikalla. Ammu pilleri kissan kurkkuun kumirenksulla.
Jännityksellä mietin kuinka paljon lääkkestä saa tulla vaahtona ulos kissan suusta, että sen vaikutus silti toimii...

Hae ruuvimeisseli työkalupakista ja kiinnitä ovi takaisin saranoilleen. Laita kylmäkompressi poskellesi ja tarkista rokotuskortistasi viimeisen jäykkäkouristusrokotuksen päivämäärä.
En muuten vielä muistanut tarkistaa, ranteen veristä naarmua aristaa.

Heitä T-paita roskiin ja hae toinen paita makuuhuoneesta. Soita palokunta hakemaan kissa puusta tien toiselta puolelta. Pyydä anteeksi naapurilta, joka törmäsi aitaan väistäessään kissaa.

Ota viimeinen pilleri paketista. Sido kissan etu- ja takakäpälät yhteen puutarhalangalla ja sido se kiinni ruokapöydän jalkaan. Etsi paksut näppylähanskat vajasta. Pakota kissan suu auki pienellä jakoavaimella. Työnnä pilleri suuhun ja iso fileepihvinpala perään. Pidä päätä pystyasennossa ja kaada puoli litraa vettä kurkkuun jotta pilleri huuhtoutuu alas.

Pyydä puolisoa viemään sinut ensiapuun ja istu rauhallisesti hiljaa kun tohtori tikkaa sormesi
ja käsivartesi sekä poistaa pillerin jämät oikeasta silmästäsi. Poikkea matkalla huonekalukauppaan ostamaan uusi pöytä.

Soita eläinlääkärille ja pyydä kotikäyntiä.
Ei nyt aivan näin, mutta muistanpa seuraavalla kertaa, että murskaamme lääkkeen ja laitamme suosiolla sen ruiskulla suuhun. 

Nyt sitten voidaan vaan kysyä kuulijoilta kumpi oli kumman kissan lääkitystarina? Meillä kun on tuo orientti villi ja jännittävä siamilainen sekä rauhallinen kotikissa... No joo, kaikkihan sen arvaa. 

Kissa 1. 
Konsta on unohtanut jo koko jutun ja nauttinut muitakin herkkuja lääkkeen jälkeen.

Kissa 2.
Elli möksöttää tällä hetkellä saunassa lauteiden alla ja heittää pahaa öögaa... 6 kommenttia:

 1. Kiesus, kuulostaa ihan sodankäynniltä tuo teidän madotusoperaatio. :D Mulla olisi huomenna edessä sama homma, ehheh...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahh, tämä siis myös hyvänä vinkkinä ja muistutuksena muille :D Ei muuta kuin kärsivällisyyttä matkaan niin kyllä se siitä!

   Poista
 2. Suosittelen kissan ihoon (niskaan) puristettavaa matolääkettä! Se imeytyy siitä ja kun laittaa sen niskaan, ei katti pääse sitä nuolemaan. Helppoa kun mikä eikä kissa edes huomaa mitä tapahtuu! Ainakin Sjoen pieneläinklinikka myy niitä reseptivapaasti, eiköhän Vaasankin.. Nimim. Vilin kanssa 12v taistellut on aika onnellinen tästä vaihtoehdosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuuu, en oo tuosta kuullukaan. Huonolla menestyksellä tosin niskaan laitettavat punkkiliuokset, Ellillä lähti karvat :D Ruisku toimii myös aika mainiosti, sillä lääkintää on harjotettu toooosi paljon, miksi en sitä nyt muistanutkaan... Ja antibiootit meillä menee Ellin kanssa suoraan mainiosti kämmeneltä.

   Poista
 3. Auts! Melkein arvasin, että Elli.. :)

  Meillä kopkop on mennyt madotus tuolla ekalla tavalla - kun on nopea eikä mieti. Onneksi. On kyllä muunlaisiakin kokemuksia ekasta kissalaumasta. Ja systerin kissan kynnenleikkuu, uijui.

  Koira on kyllä noista hankalin. Sille saa tunkea lääkkeen tosi alas ja on maksamakkarat ja muut, ja silti huips ja lääke on lattialla, tykötarpeet mahassa. Kissoille olen joskus kokeillut voita: joskus toimii, joskus ei. Mutta jos vaahtoa tulee suusta, itseäkin alkaa säälittää. Ei kiva.

  Tsemppiä seuraavaan koetukseen. Meillä on perinteisesti ollut joulu ja juhannus..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elli the kovanaama :D Eilen varmaan kosti operaation ja raateli takapihalle jonkun piisaminen kokoisen myyrän tai rotan... hyyyyi. Ja seuraavaksi koitan muistaa sen ruiskulla lääkitsemisen, sen avulla kun Ellille saa yksinkin lääkkeen alas. En tiedä mikä haastan itseäni päivä oli tuon matolääkkeen kanssa :D

   Poista