sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Oltiinpas vaan talvilomalla!


Kuten maisemista huomaa, talvi oli vielä kovastikin päällänsä Pihtiputaalla kun saavuimme koko nelikko talviloman viettoon mökille.


Elli totesi nopeasti, että nämä on tuttuja nurkkia ja ulkoillakin voi jopa hieman.


Mutta ei toki liiaksi, sillä talvi tuntui tassuihin ehkä kylmemmältä kuin kotipuolessa, sen verran nopeaan sisälle haluttiin takaisin.



Viime vuoden vappupäivityksestä tuttu lampaan talja odotti taas mökillä. Se pelottava talja, jolle kumpikaan kissoista ei suosiolla mene. Tilanne ratkaistu! Kotoa viime hetkellä tarttui mukaan Konstan oma fleecehuopa (kiitos Senja!) ja sen päällä pystyi köllötellä ja lampaan talja vain mukavasti lämmitti sen alla. Elli oli silti vielä hieman epäluuloinen...


Vaikka eipä Elli paljoa nukkua malttanut. Kevättä rinnassa tai jotain... 


...vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti (pahoittelut pyllykuvasta, mutta ei tästä kevätsähikäisestä meinannut saada kuvaa sitten mistään kulmasta).


Eräs pilkkireissu toi mukanaan mökkiinkin tuliaisia.


Ahventa ihmeteltiin ja kosketeltiin.


Ja maisteltiin, joskin hieman omintakaisella tyylillä. Kuvan ahventa ei loppujen lopuksi vaurioitettu kissojen toimesta.


Pääsiäinen teki tulojaan ja palvelijat uhrautuivat syömään kindermunia ihan vain saadakseen Ellille leluja. Elli rakastaa keltaisia munapalleroita, niitä on kiva munia ja potkutella sekä syöksähdellä ympäri taloa niiden perässä.


Nyt tosin itse lelukin oli kovin mieluinen, ainoa joka otettiin kotiin mukaan leluvarastoa kasvattamaan. Auton perässä on syöksähdelty ja sitä on heitelty ja tapettu ihan tosissaan. Hauska auto.


Konstalle oli tietysti mukana oma suosikki, rattus. Tällä kertaa matkaan mukaan lähti Rattus Harmaa.


Pääsiäiseksi siirryttiin "mummoloimaan" Kaustiselle.


Ellille kun antaa pikkusormensa niin pian se istuu ja odottaa herkkuja ruokakaapissa... Neiti osasti taas pelata korttinsa oikein ja huomiota sateli.


Konsta paistatteli lähinnä pitkiä sääriään tutuksi tulleilla mustilla nahkasohvilla, jotka saivat iltaravien yhteydessä myös kurjia naarmuja. Onneksi keinoja niiden siistimiseksi ilmeisesti löytyi...


Ellikin testasi auringon lämmittämät sohvat.


Pääsiäispupujakin näkyi, noitia vähän vähemmän. Kuvan pupu munineen ja porkkanoineen säilyi vaurioittumattomana. 


Kotoisaan tapaan Konsta kotiutui saunaan myös Kaustisella... jälkilöylyt kelpasi molemmille kissoille.

Nyt on taas pari päivää oltu sorvin ääressä ja huhtikuulle on luvassa kovasti kivoja juttuja! Ensi viikolla ehkä kuulumisia tästä aiemmin lupaamastani kissamaisesta yllätyksestä...  

3 kommenttia:

  1. IIK kuinka kodikas mökki, tää rakastaa mökkeilyä.Joskus tuntuu että ku vuokraa mökin saa todella rentoutua vailla oman kämpän huolia. Just mietin päivällä että toukokuussa muutama vapaa, josko jostain ottas mökin. Voi sun kissat on sulosii ♥♥

    VastaaPoista
  2. Niin, kyllä kissatkin tykkäävät matkustelusta, kun kohteena on tutut paikat. Meillä mennään mummolaan ihan kehräten (ilmeisesti runsaampi ruokatarjoilu..)

    Kivoja matkoja on ollut ja mukavia leikkejä! Ja ihania kuvia <3 Reippaat kaverukset!

    Kyllä vähän jännittää tuo kissamainen ylläri...mikähän se lie...

    VastaaPoista
  3. Mökillä kyllä mieli lepää. Hauskaa oli huomata miten vanha konkari joskin stressipohjaisista pissavaivoista kärsinyt oli joka paikassa kuin kotonaan ilman alkujännitystäkään. Konsta sen sijaan kulki perässäni ja ruoka ei alkuun maittanut kun piti varmistella, että tää on nyt ihan ok. Lomalta paluukin sujui Ellillä paljon jouhevammin, Konsta tarvi kotona yhden lepopäivän, jonka vietti silmäpussejaan poisnukkuen peittojen uumenissa :D

    VastaaPoista