maanantai 18. tammikuuta 2016

Pakkaspäivien rutiinit

On se pakkasta pidellyt! Alkais pikku hiljaa jo riittää, mutta ei, palasivat eilen taas takaisin!


Kotosalla pakkaspäiviin on ennättänyt kehittyä jo kissoillakin tietyt rutiinit. Konsta vaatii töistä palaavalta takkatulta. Yhdessä sitten sytytetään ja viereen jäädään lämmittelemään.


Kreeta lämmittelee myös takan päällä, kun omaa taidon omin pikku tassuin hypätä keittiön kaapistojen ja takan päälle. Onneksi se ei kuumene niin, että kissa oikeasti sinne sulaisi, jolta pipana tosiaan paikoin vaikuttaa."Onks pakko taas mun silmäpusseja...?"

Vuoden alussa palvelija oli varannut Konstalle ajan hammaskiven poistoon. Kauhulla tuli seurattua pakkasennustuksia - eihän tuota vilukissaa voisi sinne viedä kun pitää rauhoittaakin! Onneksi lukemat oli juuri sinä päivänä jokseenkin säädylliset ja jätkän hampaat saatiin hoidettua. Konsta kävi aamupäivän komeilemassa palvelijan toimistolla ja lounaalla pääsi klinikalle tuttuihin käsiin. Töiden jälkeen vastassa klinikalla olikin jo reipas poika, joka oli tehnyt hoitajiinkin vaikutuksen. Palvelijalle yllätyksenä tuli, että kissatkin osaavat olla vieraskoreita. Nyt pidetään kalustoa kunnossa dentiseptillä ja jatkossa yritetään nostaa useammin kissa pöydälle aiheesta hampaiden harjaus.Eli näin rennosti ja hyvin täällä voidaan!

Kuinkas muualla on vuosi käynnistynyt?


...sniif... siellä ne pötköttelee kaukana palvelijan sylistä, sohvalla on ilmeisesti liian viileää nautiskelijiolle.

6 kommenttia:

 1. Jos meidän takan päälle mahtus mä nukkusin siellä :D
  Joo riittäs aamulla herättiin -31 ja kiristyy jälleen, luvattu
  paikoin -35 en niin ala :( Eläimet kyllä kissoista koiriin kärsii
  mutta onneks kissat saa asioida sisä veskissä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olis huono idea kiivetä itsekin sinne! Joskus pitää ihan hypätä nähdäkseen että sielläkö hormin kyljessä kiinni tuo musta lymyää. Huhhuh, onneksi täällä rannikolla päästään lukemien suhteen aina edes vähän helpommalla, mutta kyllä se silti aina kirpaisee kun pakkaslukemat ovat kaksinumeroisia. Nämähän eivät nenäänsä oven raossa varmasti kovilla pakkasilla käyttäisi, Ellillä meni pakkasraja siinä n. -20 asteessa, sitten pysyteltiin mieluummin sisällä.

   Kyllä se kevätkin taas tulee... joskus.

   Poista
 2. Ihana, että on uuni! Meillä ollaan uunin päällä, edessä ja vieressä - ja nukutaan peiton alla. Ihan selvästi tunkeutuvat pakkasilla lähemmäs ja lähemmäs nukkuvaa. Se on oikeastaan hauskaa:)

  Niin ne hambijutut... Oijoi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Plavelijan tämän viikon hammaslääkäri "valitettavasti" siirtyi taas eteenpäin, mutta tärkein että Konstan hampit on taas kunnossa :D Kreetalla on ihana tapa aamuisin mun herättyä tulla peiton alle ja pistää pää mun käsivarrelle. Siinä sitten malttaa hetken tuhista ennen kuin noustaan. Toivottavasti jatkuu vaikka pakkaset hellittää :)

   Poista
 3. Ah, onpa kotoista oloilua teillä! Meillä makoillaan erillisen lämpöpatterin (joo, ihan kissoille hankittu) vieressä kiinteästi tuollaiset päivät. Yöksi mennään petiin kaksijalkaisten viereen. Voisi sanoa, että ihan hukkaan heitettyä aikaa nämä talvipäivät, mutta eihän se makoilu/ torkkuminen/ oloilu koskaan ole ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ei. Sitä vaan toivoo, että saisi jäädä kotiin niiden kanssa köllöttelemään :D

   Poista