sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

In the Promised Land of HUMPPA.

Pääsiäisen jälkeen suunnattiin Kaustiselta kohti Orifame kotipesää. Palvelijat pitivät siellä yhden yön välietapin ja kissat jäivätkin sinne hieman pidemmäksi aikaa! Nimittäin melkein viikoksi sinä välin, kun palvelijat sukuloivat Saksassa!

Luvassa ääretön kuvapläjäys - antakoon kuvien puhua puolestaan verrattain pienillä kuvateksteillä. 
Jollei jollekin jo näytä tutulta niin sijaintina, Nürnberg - Saksa.Matkaseurana rakas avomies, jonka siskon perheen luona sukuloimme.


Linnan edustalla oli komea patsas! Aika Liisa Ihmemaassamainen.


Linnassakin piipahdettiin, sen tornista oli komeat maisemat kaupungille.Mielenkiintoiset maisemat oli myöskin kaupungin alla, jossa on tunneleita varmaankin kilometritolkulla! Niissä on aikoinaan säilötty olutta viileässä sekä piileskelty sodan aikana.

Terassilla maistui oluen ohella myös skumppa!

Ja oluttahan sai kaikenvärisinä, -makuisina ja -kokoisina! Reissulla testaamistani pienin tuoppi oli 2dl ja isoin 1L.Kevät oli jo pitkällä.

Siitä merkkinä vierailupaikan kotipihan kukkaset ja Hippukoiran turkissa punkit. Hippu toimi mainiosti kissaikävän lievittäjänä. Jonain aamuina kun hiiviskelin pois makuuhuoneesta, oli jo pian paikkani Antin kainalossa vienyt tuo kiharakarvainen blondi. Lähtömme jälkeen koiraneiti onkin kuulemma saanut jo helppohoitoisen kesäturkin!Kävimme myös ihmettelemässä historian lehtien havinaa...
Mutta onneksi vastapainoksi oli tarjolla myös kaikenmoisia huvituksia!


Kuvan laitteessa tuli vierailtua - joskin vasta seuraavan kuvan ottamisen jälkeen.Olivat ihan ilotulituksenkin meille järjestäneet!Viimeisenä päivänä vaihdoimme maisemaa ja suuntasimme Bambergiin, joka on kuuluisa panimokaupunki vajaan tunnin junamatkan päässä Nürnbergistä.Katsokaa!


KISSA!

Koska blogi periaatteessa käsittelee pääsääntöisesti kissoja, täytyy lisätä tämä ainokainen kissakuva reissusta. Koiria näkyi paljon, mutta kissoja vain muutamia, vaikka ilmeisesti niitäkin pyörii jopa ihan Hipun kotipihan ympäristössä.


Olutsuunnistus on vakavaa touhua, oli oppaat ja kaikki.Pääsiäinen näkyi vielä ihmisten pihapiireissä.Hetken saisi kiertää, että kaikki lähiseudun panimot olisi testattu...


What? Ei tullut onneksi tarvetta.
Viimeisenä paikkana teimme vielä visiitin kuuleman mukaan maailman kuuluisimman savuolutpanimon terassille. Poikien tuopit joutuivat siellä aivan vääriin käsiin...

Sunnuntaina suuntasimme takaisin kotomaahan. Maanantai oli vielä onneksi lomaa ja saimme toipua matkasta. Eräät toipuivat lyhyemmästä kotimatkasta, mutta sitäkin jännittävämmästä lomasta...

Kreetalla ja Konstalla oli mennyt oikein hienosti. Palvelijat saivat olla ylpeitä rakkaistaan!
Kummasti niitä kuin palvelijoitakin väsytti reissun jälkeen!

4 kommenttia:

 1. Mukava matka varmastikin. Molemmissa paikoissa olen käynyt, höm, 25 vuotta sitten? :) Saksaan pitäisi kyllä taas päästä.

  Kovin tutunnäköinen on Hipun ilme. Sellainen kainalolagotto <3

  Ja kaverit, tietysti pärjäsivät hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihih, tuttu italialainen ilme, josku vähän surumielinenkin. Matka oli ihana, kun kerrankin lähdin etukäteen liikoja suunnittelematta - mahtavaa kun oli tuollainen paikallisoppaat omasta takaa!

   Poista
 2. Olipa hienoa, kun kasvattaja pystyi ottamaan kisut hetkeksi "takaisin". Itse lähes ainoastaan Itävallan (Wienissä on tullut käytyä seitsemän kertaa) murteeseen tottuneena olisi mennyt sormi suuhun teidän reissukohteessa, en olisi varmaan edes tunnistanut paikallisten kieltä saksaksi, heh. Ihana matkakuvia sait. Ja kissojen tyytyväisistä ilmeistä päätellen on kuitenkin ihan kivaa olla taas kotona. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, meillä on mahtava kasvattaja - olen majoittanut itseänikin siellä satunnaisesti :D Hahah. Pieni ongelma tuon kielen kanssa oli ehkä minulla, kun en ole koskaan sanakaan kieltä lukenut - pelkästään Rammsteinin sanoista ;) Mahtava loma oli ja kumman helposti kissat sopeutuivat taas tulemaan kotiin - eli hoitojakso ei tuottanut traumoja kellekään!

   Poista