tiistai 3. heinäkuuta 2012

Kesäkuun kuulumiset - (almost) noncat version now also available.

No pitihän sitä taas... 
Nimittäin Seinäjoella Törnävällä kesäkuun puolessa välissä pyörähtää.


Vuoden 2012 Provinssilook. 

Olimme reissun päällä vain perjantai-illan ja täytyy sanoa, että säät suosivat. Yllä olevaa vaatetusta kummempaa ei juurikaan tarvinut koko yönä.


Bändeistä mainittakoon Amorphis, Eläkeläiset ja Nightwish. 
Muuten ilta meni hengaillessa ja tunnelmaa haistellessa. 


Mutta johan perhana kun tuli aika hun-pata.
JA MINÄHÄN HUN-PPASIN, VARPAANI SOSEEKSI.


Ilta hämärtyi (siis ihan konkreettisesti, ei allekirjoittaneen osalta) ja päättyi meidän osalta Nightwishiin. 

ROKROK.

Hetki siitä koittikin jo JUHANNUS. Voi pojat, silloin kyllä ihmisen kelpaa.


Jo perinteinen juhannuskilpailu ("jo vuodesta 2011"), pullojen piilotus, suunniteltiin tänä vuonna hyvissä ajoin. Insinööriopintojaan aloitteleva pikkuveikka piirsi kartan ja henkilöstöhallinnon tietojärjestelmä nörtti suunnitteli excelin.


Kun kilpailukaavakkeet ja säännöt oli liimailtu pannuhuoneen oveen, saikin kirmata jo pihamaalle. Juhannusperinteisiin kuuluu myös naapurin Zetorajelu, mitä olisikaan aamupäivä ilman tuota Zetorin säksätystä?


Seuraavana ohjelmassa juhannuskoivujen haku. Perinteitä kunnioittaen niitä kärättiin traktorin kärryllinen, 
tietysti omilta mailta. Kts. ajo-ohjeet kuvasta.


Koivukuormassa kuuluu perinteisesti nauttia juhannuksen ensimmäinen... mitä se sitten ikinä kenellekin on. Lapsena se oli limsa, nykyisin se on Alkon perinteinen lonkero. Lonkeroa ostetaan siis nämä pari pulloa vuosittain ja nautitaan hyvin viilennettynä juhannuskoivukuormassa.


Koivukuorma pihaan ja sauna lämpiämään. Samalla istutellaan koivut oven pieluksiin ja tehdään vihdat/vastat/vistat/vahdat. Siis mikä se oikeasti on?


Kaikille ei juhannuksen "vielä niin kovin viileät" säät maistu. Vaikka aurinko paistoi ulkona, kelpasi Konstalle lähinnä olohuoneen lattialle tai sohvalle porottava aurinko.


Grillitulia säätäessä nautittiin pahinpaan nälkään alkupalat ja alkujuomana tyrnicocktail.


Aattoillaksi saimme kutsun testaamaan sukulaisten tuoretta savusaunaa. Kyllä kelpasi pehmoisissa löylyissä lekotella (jo toiseen otteeseen samana päivänä, mutta juhannuksena ei lasketa). Kyseisen lauturin nokkaan jäi myös allekirjoittaneen talviturkki - jihaa!


Puh-huh-huh. 
Joskus juhannuksena seuraavat aamut ovat kovin vaikeita herätä. Joillakin saattoi mennä hieman pidempään tai sanottaisiinko aikaiseen ja seuraavana aamuna tai sanotaanko päivänä oli mukava vain kömpiä syvemmälle peiton uumeniin... 


Samaan aikaan Elli piti reviiriä pystyssä, vaikka ei sellaista virallisesti "mummolassa" omistakaan.


Mitäpä sitä turhia reviiristä rähisemään, kun naapurissa on noin mukavia kissoja. Tuttavuutta siinä lähinnä tehtiin! 


Sisätiloissakin jo pikkuhiljaa heräiltiin ja vuorossa oli Konstan poseeraus retrorakkaustarinan  ja juhannuskielojen kanssa.


 Etsintäaika umpeutui lauantaina klo 15.00. Tänä vuonna jäi kaksi pulloa löytymättä ja aamuun asti valvoneet saivat kömpiä "yöunilta" ne suoraan piiloistaan hakemaan... Ei, ei niitä jätetty odottamaan seuraavaa vuotta. 

Kehitysideana vuodeksi 2013; perheen insinööriveli ja insinööriveljen alku voisi ehkä piirtää kartan jollain ihan virallisella ohjelmalla - how about that? Muutakin mainiota juhannusohjelmaa otetaan vastaan!

Kaikinpuolin mainio kesäkuu!
Nyt vain lomaa odotellessa...2 kommenttia:

  1. Voi mitkä kekkerit! tuommoinen ohjelma maistuisi meikäläisellekin. Mikä musiikki, mitkä kissat, mitkä eväät, mitkä juomat! Kivaa leikkiä ja vielä somistusta! :D

    VastaaPoista
  2. Kummasti sitä actionia aina kehittyy meidän viikonloppukinkereihin, voi alkaa joskus pienestäkin ideasta ja sitä sitten kasvatetaan. Mikä hauskinta, kissatkin saa olla lähes kaikessa mukana! Konsta ei vaan aina haluu... Tuotiin sekin pihalle meidän kanssa grillailemaan ja kiipesi valjaissaan auton penkille istumaan.

    Senja, mökkikutsu Pihtiputaalle on tällekin kesälle voimassa. Siellä me mökkeillään Antin porukoiden riemuna (tai miten sen nyt ottaa) viikon verran jossain vaiheessa heinäkuussa.

    VastaaPoista